Всеукраїнська громадська організація
« Асоціація хворих на хронічний мієлолейкоз «Осанна»

UARU
Хто ми Програма «Право жити» Новини ПРО ХМЛ Про нас пишуть Контакти
15.07.2010 | Ранкове Сонце для людей, живучих з ХМЛ в Азії

9-11 квітня 2010 року, правозахисники раку, що працюють в Азії, стали свідками нового початку: перша конференція прихильників ХМЛ в регіоні Ранкового Сонця проведена в Гонконзі. Це безпрецедентна подія стало "втіленням мрії" для багатьох учасників.

Представники Китаю, Гонконгу, Індонезії, Малайзії, Індії, Філіппін та Японії, до яких приєдналися правозахисники з Нової Зеландії, Австралії, США і Великобританії, провели два дні разом і познайомилися один з одним, обім'яти передовим досвідом. Люди, які до цих пір жили паралельним життям, не знаючи один одного, нарешті, отримали можливість зустрітися особисто і налагодити тісні контакти.

Конференція спонсорувалися компанією Новартіс, був організований Керівний комітет за участю ключових захисників. Основна увага приділялася інформаційно-пропагандистської діяльності і нарощування потенціалу, використання соціальних засобів масової інформації в роботі з корпоративними партнерами, також як і робітникам нарад з визначення основних проблеми в конкретній країні і знаходження рішення для нього.

Сесія викликала велику дискусію. Що ви робите з головною проблемою у зв'язку з відсутністю доступу до елементарного медичного догляду членами вашої групи? Що можна зробити, коли люди не мають коштів для покриття проїзду за призначенням свого лікаря, і немає коштів, щоб оплатити навіть аналіз крові? Як керувати ХМЛ, коли немає можливості моніторингу в країні?

Тим не менше, прикладом найкращого практичного рішення з'явилося і керівництво і мужність цих правозахисників, це стало очевидним. Заключне засідання показало і розповіло про те, де кожна група дала хороший приклад того, яких результатів можна добитися з рішучістю й ретельністю.

Після закінчення зустрічі стало ясно, що ця група тут залишитися, і що ця ініціатива має величезний потенціал для поліпшення становища людей, що живуть з раком в регіоні. У наступному році організатори сподіваються на зустріч з правозахисниками з Таїланду та В'єтнаму і ряду інших країн, які не змогли бути присутніми на цей раз.

До речі, Санді Крейн, хто там був у якості запрошеного доповідача, зробив велику справу сприяння мережі ХМЛ-правозахисників, так що будемо сподіватися, щоб побачити кілька нових реєстрацій на сайті.

Автор Пет Гарсія Гонсалес

Оригінал англійською знаходиться на www.cmladvocates.net

Переклад на українську виконанно Osanna.com.ua

« к полному списку
Хто ми Програма «Право жити» Новини ПРО ХМЛ Про нас пишуть Контакти