Всеукраинская общественная организация
"Ассоциация больных хроническим миелолейкозом "Осанна"

UARU
Кто мы Программа «Право жить» Новости О ХМЛ О нас пишут Контакты
30.11.2008 | Обращение к Президенту Украины и другим 30 ноября 2008 года

                                                                Президентові України Ющенку В.А.

                                                                Профільному Комітету Верховної Ради

                                                                з питань медичного забезпечення

                                                                Кабінету міністрів України                                                                 

Міністерству охорони здоров`я України

                                                                                                                  

Всеукраїнська громадська організація “Асоціація хворих на хронічний мієлолейкоз “ОСАННА” звертається до Вас зі словами вдячності та сподівання від імені громадян України, яких спіткала страшна хвороба – рак крові (мієлолейкоз). На жаль, такий діагноз, як відлуння чорнобильської трагедії, отримали близько 3000 українців.

Але з травня 2005 року він вже не звучить як смертний вирок. Завдяки зусиллям Міністерства охорони здоров`я України, профільного комітету Верховної Ради з питань медичного забезпечення, Кабінету міністрів України                                                            за умови співпраці та благодійної підтримки компанії «Новартіс Фарма» в Україні на цей час уже 630 пацієнтів повернулися до повноцінного життя    (серед них біля 85 % – це люди від 20 до 45 років!).

Програма «Право жити» – це не тільки безпрецедентний проект, який не має аналогів, це великий приклад вирішення таких складних медичних питань на рівні держави. Цей проект забезпечує моральну та матеріальну підтримку пацієнтів, хворих на ХМЛ, і також дає можливість заощадити державні кошти, яких так потребує наша медицина.

Враховуючи те, що йде розгляд бюджету на 2009 рік, громадська організація «Осанна» просить і надалі вирішення питань про фінансування програми «Право жити».

Просимо всі органи влади, компетентні структури, які причетні до вирішення цього питання, не залишитись байдужими. З Вашою допомогою ми надамо цю можливість усім, хто її потребує.

Вашу допомогу і сприяння ми вбачаємо у викладених нижче пунктах. Оскільки лікування хворих на хронічний мієлолейкоз повинно бути постійним та безперервним, а закупленого препарату вистачить лише до 1 липня 2009 року, необхідно:

·        Подовжити термін договору з компанією «Новартіс Фарма» за проектом «Право жити» на 2009 рік.

·        У 2009 році виділити державні кошти в розмірі 100 млн. гривень на включення до програми нових пацієнтів, які потребують цього лікування, і на підтримку тих, хто вже отримує препарат.

·        Своєчасно здійснити закупівлю препарату.

 

Просимо повідомити щодо відповідальних контактних осіб по забезпеченню хворих таким небезпечним захворюванням та можливість обговорення подальших кроків продовження даного проекту.

 

 

З повагою, 

Голова Всеукраїнської громадської

організації «Асоціація хворих на

хронічний мієлолейкоз «Осанна»     __________      Писаренко Віктор

                                                                                        Миколайович

 

 Під цим зверненням підписалися також інші хворі на ХМЛ та члени  Всеукраїнської громадської організації «Асоціація хворих на хронічний мієлолейкоз «Осанна»     

« к полному списку
Кто мы Программа «Право жить» Новости О ХМЛ О нас пишут Контакты